Het enige dat u hoeft te doen om van het Repair Café gebruik te maken is met uw kapotte apparaat onder uw arm een Repair Café binnen te lopen.

Aanmelden

Bij binnenkomst kunt u zich bij een tafeltje melden waar een van onze lieftallige gastvrouwen een reparatieformulier voor u invult. Ook is er bij inschrijving een reparateur aanwezig om snel even te kijken of het defect ter plekke kan worden verholpen of dat reparatie überhaupt  mogelijk is.
U kunt plaatsnemen in de wachtruimte en een praatje maken met de andere wachtenden. Zodra er een reparateur beschikbaar is met verstand van het soort apparaat dat u bij zich heeft wordt u opgeroepen en naar deze reparateur gebracht of gestuurd.

Samen kijken
U gaat samen met de reparateur naar uw apparaat kijken en voor deze avond wordt u tot assistent bij uw eigen reparatie benoemd. Want samen is hier het sleutelwoord.
U kunt de reparateur assisteren bij het openmaken van het apparaat en de derde hand van de reparateur zijn waar mogelijk.

Reparatie
Voor het gros van de reparaties zijn geen extra onderdelen nodig of het gaat om zo klein grut dat deze u gewoon geven. Maar mochten er duurdere onderdelen nodig zijn dan komen deze natuurlijk voor uw eigen rekening. U dient deze bij een vervolgafspraak zelf mee te nemen (uiteraard kunnen we u wel vertellen waar u deze kunt bestellen).
Het is dan uw eigen oordeel of u het de moeite waard vind om uw apparaat te repareren met nieuwe onderdelen. Als een reparateur zegt dat met de juiste reserveonderdelen een reparatie wel lukt is dat meestal ook zo. Echter een garantie kunnen we u nooit geven.


Een fooi wordt zeer gewaardeerd.....