Repair Cafe Purmerend

start     wie zijn wij     wat doen we     waarom     agenda     steunen     huisregels     downloads     tips     contact


Oude computers weggooien!?
Mooi Niet!

Dat geldt ook voor oude(re) computers.
Computers die voorheen op Windows XP of Vista draaiden maar nu te oud en te licht zijn voor Windows 7, 8 of 10 kunnen nog jaren mee. Echter voor deze reparatie hebben we geen schroevendraaier en tang nodig, maar een (gratis) CD met Linux.
Het geheel gratis en open Linux Mint besturingssysteem is een volwaardig alternatief voor Windows en voldoet prima voor de meest voorkomende taken zoals: internet, e-mail en tekstverwerken. Maar ook foto's, muziek en video is geen enkel probleem.

Als basis van een grafisch besturingssysteem zoals Microsoft Windows, Apple OSX en Linux is er een kernel die zorgt voor de besturing en communicatie tussen alle computer onderdelen. Microsoft en Apple gebruiken hun eigen kernel.
Linux is ook een kernel. In 1e instantie bedoelt voor professionele toepassingen zoals servers ed., maar ook prima geschikt als basis voor een besturingssysteem. Daarboven komt een hele collectie aan grafische hulpprogramma's die de kernel een grafische interface geven. Dus alhoewel in de volksmond men spreekt van Linux is op Linux gebaseerde besturingssystemen beter.

Een paar gebruikte termen.

Er zijn tientallen distro's (op Linux gebaseerde besturingssystemen) voor computers vanaf 2001 tot de laatste modellen. Een goede versie om mee te beginnen is Linux Mint 17.3 welke als vuistregel prima zal draaien op computers en laptops vanaf 2007 (2GB of meer werkgeheugen).
Linux Mint 17.3 krijgt updates tot 2019.
Linux Mint 17.3 downloaden (32bit)  (voor computers met een geheugen tot 3GB)
Linux Mint 17.3 downloaden (64bit)  (voor computers met een geheugen van 4GB of meer)

Voor ouder computers en laptops:
Lees verder..........deze website is ideaal om de puntjes op de i te zetten na installatie van Linux Mint


Ook kunnen we u helpen het upgraden van uw oude computer of laptop met meervgeheugen en/of een SSD harde schijf

Zeker extra geheugen dat we voor u voor weinig kunnen kopen via ebay is een goedkope manier om uw computer of laptop een boost te geven!